5 motive să adaugi mişcare în programul tău zilnic

 In Blog

Trăim o dilemă. Aproape zilnică. Simţim că cele 24 de ore nu mai sunt suficiente pentru a duce la bun sfârşit tot ceea ce ne-am propus – telefoane, întâlniri, responsabilităţi, totul se învârte în mintea noastră şi nu reuşim să tăiem totul de pe listă. Trece încă o zi, o săptămână, o lună. Ne motivăm că de mâine vom face mişcare, că de luni vom mânca mai sănătos şi vom fi mai atenţi la aspectul nostru. Sună cunoscut?

Dacă încă nu sunteţi pe deplin convinşi, mai jos vă prezentăm 5 motive pentru a face mişcare în fiecare zi:

1. Veţi deveni mai creativi

Aţi simţit vreodată că zilele urmează o rutină completă şi parcă nimic nu mai aduce inspiraţie şi motivaţie? Fiecare dintre noi trece prin această etapă, în care nu reuşim să ne găsim locul.Gândurile şi grijile se adună, iar concentrarea se reduce la minimum. Sportul este însă un prieten de încredere. Vă detaşează de gândurile obişnuite pentru o perioadă, vă provoacă să fiţi conştienţi de momentul prezent şi să vă îndreptaţi toată atenţia către activitatea pe care o desfăşuraţi. Concentrare, atenţie, conştientizare – ingredientele care vă pot ajuta să deveniţi mai creativi şi la locul de muncă.

 

2. Starea interioară se va schimba

Unul dintre principalele beneficii ale mişcării este că reuşeşte să echilibreze trei componente importante: trup, minte, suflet. Este firesc, corpul nu ne ajută atunci când mintea se împotriveşte schimbării. Totuşi, dacă reuşim să aducem în echilibru starea corporală, gândurile şi sentimentele, vom transforma întregul proces într-unul benefic pentru noi înşine. Întotdeauna începutul este mai greu, însă cu ambiţie şi determinare, ne putem autodepăşi, ne putem schimba modul în care percepem lucrurile şi ne putem regăsi calmul sufletesc.

 

3. Iubirea de sine

Imaginea din mass-media ne face să tindem către un tip de perfecţiune care este aproape imposibil de atins. Un lucru pe care îl uităm din ce în ce mai mulţi dintre noi este să ne iubim aşa cum suntem şi să fim recunoscători pentru fiecare mică victorie personală. În momentul în care trupul vi se schimbă, veţi începe să vă transformaţi şi să simţiţi schimbările care au loc. Veţi ajunge să vă iubiţi mai mult imaginea de sine şi să nu mai încercaţi imposibilul.

 

4. Mai multă energie

Poate că una dintre principalele scuze pe care le găsim este că suntem obosiţi după muncă şi nu mai avem energia necesară să facem mişcare. Foarte interesant este faptul că lucrurile funcţionează chiar invers: sportul vă oferă acel boost de energie, care vă ajută să vă desfăşuraţi activităţile zilnice şi să nu mai simţiţi oboseala de zi cu zi. Veţi reuşi să fiţi mai eficienţi, iar mişcarea zilnică se va transforma în acel ingredient secret care vă va dărui energia şi determinarea pentru întreaga zi.

 

5. Mulţumire

 

Sunt anumite momente în viaţa fiecăruia când ne pierdem entuziasmul de a întâmpina ziua de mâine cu acelaşi zâmbet, pe care îl aveam atunci când eram copii. Atunci când suntem constant nemulţumiţi este imposibil să evoluăm. Să nu uităm că, orice mică schimbare venită din curajul personal, poate deveni o adevărată minune în viaţa noastră. A face sport ne poate scoate din zona de confort, însă este o dovadă clară că ne respectăm şi sa ne iubim propriul corp. Ambiţia înseamnă rezultate, iar rezultatele aduc mulţumirea de sine. Numai dacă suntem într-o armonie sinceră cu sinele nostru, prin iubire şi preţuire, putem fi cu adevărat cea mai bună versiune a noastră, fără limitări sau blocaje interioare sau exterioare.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search