studio

New Age Pilates Studio

Descriere

Aici este ”acasă”. La New Age Pilates vei găsi un loc aparte. Un spațiu intim, pe două etaje, amenajate cu suflet, tocmai pentru a reda acel sentiment de familiaritate.

Vei găsi aparate special dedicate disciplinei Pilates. Un intreg ansamblu de echipamente dedicate, care-ti garanteaza o cale sigură de a lucra cu propriul corp, de a conștientiza fiecare mușchi și fiecare mișcare pe care o faci.

Sus, la ultimul nivel, cu vedere spre Parcul Carol, avem zona de recreere și Zen, unde poți servi un ceai, te poți relaxa după sau înainte de ora de antrenament și poți participa la diverse întâlniri și discuții cu cei ”de-ai casei”.

Terasa este deschisă pe timp de primăvară-vară. Aici se țin clase în aer liber, diverse mini-evenimente, sesiuni zen și terapii alternative cu respirații, sub lumina caldă a soarelui.

Beneficiile metodei Pilates sunt multiple:

– creșterea flexibilității și mobilității
-întărirea și alugirea musculaturii
-tonifiere rapidă
-creșterea puterii abdominale
-util și recomandat în recuperarea medicală fizică
-ideal ca și completare pentru orice tip de sport
-creșterea capacității pulmonare
– echilibrarea fizică și psihică prin concentrare, focus, control și respirație
-corectarea posturală
-disciplinarea interioară și control asupra corpului în mediul exterior
-coordonarea neuro-musculară
-îmbunătățirea circulației sângelui

Ce este Pilates?

Pilates este în primul rând o disciplină, și nu un simplu sport. De aceea intră în categoria metodelor de echilibrare body-mind-spirit. Lucrăm conștient cu ajutorul respirației pentru a conștientiza mișcările corecte ale corpului nostru. Există un set clasic de mișcări și posturi pe care le practicăm în diverse forme, tocmai pentru a readuce echilibrul interior și exterior corpului.

Pilates reprezintă un mix fantastic dintre yoga, fitness și kinetorapie.

Joseph Pilates este creatorul acestei Metode, care inițial se numea Contrology. A studiat îndelung metodele Zen, Yoga, și sistemele de pregătire militare din Grecia și Roma Antică. Fiind un fost performer la circ și boxer a putut să înțeleagă și să conceapă un sistem bine pus la punct de reabilitare și reechilibrare posturală-corporală.

Imboldul lui? Primul Război Mondial. A fost închis de către trupele germane, într-un lagăr în Anglia. Aici a pus bazele disciplinei Contrology sau Pilates Mat, la saltea. Mai apoi a creat aparatura specială Pilates, tocmai pentru a ajuta soldații răniți în recuperarea medicală.

Aparatura Pilates- în cazul nostru, Peak Pilates- reprezintă o formă eficientă de a susține corpul, în timp ce este provocat să exercite noi forme de mișcare, susținute de corzi speciale, suport pentru gât și umeri, strap-uri  pentru picioare și brațe și arcuri în tensiune.

Ceea ce este deosebit, este lucrul direct cu propria ta greutate. Niciodată nu îți vei forța corpul să ducă mai mult decât poate. Dezvoltarea musculaturii se face armonios, personalizat, specifică pentru structura fizică a fiecărui individ în parte.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search