untitled-1

Argument Pilates

Pentru toata lumea exista un inceput… in orice. Intrebarea cheie este insa in ce punct te afli atunci cand iei dezicia unei schimbari..

Cam asa se petrece si in Pilates. Multe persoane sunt informate si cunosc din start benefiiciile Pilates, macar din cele auzite pe Youtube sau Media. Da, Pilates este practicat preponderent de femei, ajuta in pregatirea pre si post-natala, si este o disciplina care da bine pe corpul unei femei. Insa, Pilates a fost inventat de un barbat, care cunostea si practica de ani buni box-ul, pe langa activitatea in domeniul circului, ca performer la traspez. Mai mult, Pilates este pregatirea nr 1 pentru marea majoritate a balerinilor, chiar mai mult decat cursurile obisnuite la bara. Ati privit un barbat care practica Pilates? Ce deosebiri vedeti intre acestia si restul care pompeaza zilnic la sala? Parca se ridica niste semne de intrebare…

Deci, revenind, cand sa te apuci de Pilates? Ideal, inainte ca Pilates-ul sa fie ultima solutie inainte de bisturiu…

Pilates este benefic pentru toata lumea, indiferent de nivel sau de experienta sportiva. De ce?

  • Pilates este o disciplina, si nu doar un sport. Drept urmare exista niste reguli, principii, sisteme, scheme, modele, pattern-uri clar fixate pe care tu ca si practicant le aplici ora de ora.
  • Pilates te invata sa lucrezi din interior catre exterior, ceea ce implica participarea activa, contienta a mintii plus activarea constanta corecta a abdomenului.

Te intrebi de ce te doare spatele dupa o ora in foarta la sala, sau la ora de cardio? Cum ceafa si umerii se tensioneaza si a doua zi nu te mai poti da jos din pat? E simplu. Nu cunosti, nu ti-a spus nimeni cat de mult conteaza sa faci miscarile cu cap, intr-o aliniera si activare corecta. Degeaba tragi la haltere si faci 1000 de geno daca tu nu pozitionezi corect talpa piciorului sau genunchiul.

  • Pilates este o metoda de recuperare medicala. La fizioterapie te focusezi pe locul cu problema in sine. In Pilates te uiti si incepi sa ordonezi tot corpul, deoarece dezechilibrul nu este doar local. Redai armonios, integrat echilibrul posturii.
  • Lucram intr-un sistem organizat, integrativ. Avem aparate/echipamente speciale- Reformer, Wall Unit, Chair, etc. Noi lucram aplicand principiile de baza, introducem Pilates Mat si combinam miscariile si exercitiile pe aparate in functie de necesitatile clientului.
  • Exista disociere intre nivelul de incepatori si avansati. Avansam doar atunci cand clientul este pregatit.
  • Prin Pilates lucrezi toate grupele de muschi, tonifiezi, alungesti, creste mobilitatea si flexibilitatea, inveti sa respiri corect, si nu se incheie niciodata. Tot ce practici aici iei acasa. Fiecare principiu, fiecare miscare se va intipari in memoria corpului tau si astfel, o pozitie odata incorecta nu va mai putea fi suportata, deoarece corpul tau iti va atrage atentia!
  • Si poate cel mai important argument- Nu pleci niciodata accidentat acasa. Lucrezi supravegheat, corect si sustinut de echipamentele special concepute in acest sens.

Ce zici? Vrei sa devii constient de corpul tau?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search